ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ OUTFIT ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΩΣ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ OUTFIT ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΩΣ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ

13, Ιουλίου 2018


Εάν θέλεις να γίνεις αεροσυνοδός και έχεις μπει στη διαδικασία εύρεσης νέων ευκαιριών καριέρας, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως η εμφάνισή σου στη συνέντευξη (αλλά και όλες εκείνες τις φορές που θα είσαι on duty φυσικά), θα πρέπει να είναι υποδειγματική. 
 
Και επειδή δεν έχεις ποτέ δεύτερη ευκαιρία στην πρώτη εντύπωση, ετοίμασα αυτό το mini οδηγό για σένα που ετοιμάζεσαι για τη συνέντευξη της ζωής σου.
 
Τα Open Days είναι ημέρες καριέρας που διοργανώνουν διάφορες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες όμως είναι μαζικές. Μαζί με εσένα, θα περιμένουν στις αίθουσες αναμονής εκατοντάδες άλλα κορίτσια (και αγόρια), διεκδικώντας μία θέση στην καμπίνα. Είναι η ευκαιρία σου να ξεχωρίσεις, να εντυπωσιάσεις, να πείσεις πως είσαι ιδανική για αυτή τη δουλειά. 


 
ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ 
 
Οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν πολύ την όσο το δυνατόν πλησιέστερη στη στολή τους εμφάνιση. Γι᾽ αυτό το λόγο, καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα φόρεμα έως (ή λίγο πιο πάνω) από το γόνατο. Να είναι απλό, σεμνό και όχι τελείως κολλητό - θα είναι προκλητικό.
 
Θα πρέπει να είσαι εκλεπτυσμένη και σικάτη.
 
Να μην ξεχάσεις να έχεις τους ώμους σου καλυμμένους, αν αυτό είναι αμάνικο, ειδικά αν έχεις σκοπό να εμφανιστείς σε εταιρεία των Εμιράτων. Μπορείς να βάλεις μία ζακέτα ή και ένα σακάκι φυσικά. Όσο για το χρώμα, θα σου πρότεινα να είναι στις αποχρώσεις του γκρι ή του μαύρου, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως δε μπορείς να βάλεις και άλλη απόχρωση. Απλώς θεωρώ αυτά τα δύο χρώματα πιο safe και “ήσυχες” επιλογές.

 
 
interview-outfit-flight-attendant
 

ΤΟ ΤΑΓΙΕΡ
 
Το κλασικό ταγιέρ, φούστα - σακάκι, είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή. Συνδυασμένα με ένα λευκό πουκάμισο, θα δώσει στην εμφάνισή σου δόσεις φωτεινότητας και καθαριότητας, κάτι που θα αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις. Παρόλο που με ένα φουλάρι, θα βοηθούσε ακόμη περισσότερο στην εμφάνιση μίας αεροσυνοδού, θα σου πρότεινα να μην το βάλεις. 
 
Όσον αφορά στο χρώμα, εμένα προσωπικά μου αρέσει και το γκρι - λευκό αλλά και το ασπρόμαυρο. Επειδή καταννοώ, ότι μπορεί να ξεκινάς την επαγγελματική σου καριέρα τώρα και ένα ταγιέρ ή κοστούμι ίσως και να μη βρίσκεται στη ντουλάπα σου, θα ήθελα να σε καθησυχάσω και να σου πω, πως στην αγορά μπορείς να βρεις πολλές οικονομικές επιλογές και τα κομμάτια αυτά μπορείς να τα ευχαριστηθείς και σε περιπτώσεις πέραν των συνεντεύξεων.
 
Στη ντουλάπα σου θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον έναν τέτοιο συνδυασμό ή ένα φόρεμα ιδανικό για συνέντευξη. Είσαι ένα κορίτσι που ετοιμάζεται να απογειωθεί, πρέπει να είσαι ready to fly!
 
Προσωπικά, δε θα πρότεινα την επιλογή παντελόνι-σακάκι, αλλά αυτό το αφήνω και πάνω σου.