6 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

6 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

14, Φεβρουαρίου 2019


Από το Maryhop.com / το προσωπικό blog της Μαίρης


Μόλις τελείωσες τις σπουδές ή το σχολείο και λαχταράς να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου ζωή;


Το παράδοξο με την αναζήτηση δουλειάς μετά τις σπουδές είναι πως για να ξεκινήσεις την καριέρα σου απαιτείται εμπειρία και την ίδια στιγμή απαιτείται να έχεις ήδη δουλειά, για να αποκτήσεις την εμπειρία. Φαίνεται τόσο παράδοξο, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει. Είμαι σίγουρη πως αναρωτιέσαι πως όλο αυτό μπαίνει σε εφαρμογή και πως τελικά θα μπορέσεις να πετύχεις αυτό που θέλεις με την αναζήτηση δουλειάς, έχοντας ένα βιογραφικό ουσιαστικά “φτωχό”.

Μην ανησυχείς, έχω βρεθεί κι εγώ εκεί.
 
Η λέξη “φτωχό” είναι αυτό, που αντιμετωπίζω συχνά, όταν αναλαμβάνω τις συνεδρίες CV Writing/ Σύνταξης Βιογραφικού μέσω του Κέντρου Καριέρας The Vip Excellence, που λειτουργώ στην Αθήνα. Κανένα βιογραφικό δεν είναι “φτωχό”, είναι απλώς λάθος τοποθετημένο και καθόλου σωστά δομημένο. Και αν λάβουμε υπόψη πως ο μελλοντικός σου εργοδότης δε θα αφιερώσει περισσότερα από κάποια δευτερόλεπτα, για να “σκανάρει” το προφίλ σου, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντική είναι η σωστή προβολή του εαυτού σου σε αυτό.
 
Πέρα λοιπόν από την επαγγελματική εμπειρία, που ενδεχομένως δεν έχεις και ανησυχείς, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα, στα οποία αξίζει να επενδύσεις, ώστε να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου. Το κλειδί σε αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις διάφορα δημιουργικά εργαλεία - δεξιότητες, ώστε να αναδείξεις τις δυνατότητές σου. 
 
Το Βιογραφικό σου μπορεί να μετατραπεί από “φτωχό” σε ενδιαφέρον με τα παρακάτω tips, τα οποία σε καλώ να δοκιμάσεις και θα δεις άμεσα αποτελέσματα στην ανταπόκριση των εργοδοτών. 

 
maryhop-career-coach
 

6 ΕΥΚΟΛΑ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
 
 
#1. ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΟΥ
 
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά CV Layouts στο internet, τα οποία φυσικά εξυπηρετούν διαφορετικές επαγγελματικές ανάγκες. Κάποια από αυτά επικεντρώνονται στην εργασιακή εμπειρία, ενώ κάποια άλλα αφιερώνουν περισσότερο χώρο στο εκπαιδευτικό background. Εφόσον μπεις στη διαδικασία να ετοιμάσεις το βιογραφικό σου με βάση κάποιο έτοιμο layout, φρόντισε να επιλέξεις το σωστό. 
 
Για παράδειγμα, διαφορετικό layout θα χρειαστεί κάποιος που έχει educational background πάνω στην Ιστορία και την Αρχαιολογία και διαφορετικό μία κοπέλα, που ενδιαφέρεται να γίνει αεροσυνοδός και απευθύνεται σε αεροπορική εταιρεία. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο η σειρά με την οποία θα αναφέρεις τις δεξιότητες σου. Εφόσον δεν έχεις επαγγελματική εμπειρία, αυτό είναι κάτι που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφερθεί στο τέλος, τονίζοντας στην αρχή το educational background.Όσον αφορά στο AVIATION CV, μπορείς να απευθυνθείς σε εμάς στο The Vip Excellence, όπου και θα σου το ετοιμάσουμε όπως ακριβώς πρέπει να είναι.
 
 
#2. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
 
Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και μία φιλοσοφία, που γενικότερα εκτιμάται από κάθε εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους. Κάποιος που ασχολείται με τον εθελοντισμό, κάποιος που προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του στην κοινωνία χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα παρά μόνο να εισπράττει εμπειρίες και ψυχική ευχαρίστηση από την προσφορά, είναι κάποιος που έχει αυτομάτως εξαιρετικό ενδιαφέρον σαν πιθανός εργαζόμενος.
 
Η εθελοντική εργασία είναι κάτι, που μπορείς να ξεκινήσεις ακόμη κι από το σχολείο, να ασχολείσαι παράλληλα με τις σπουδές σου αλλά και όσο ήδη εργάζεσαι - χωρίς αυτό να πιέζει το πρόγραμμά σου. Εφόσον είσαι σε μικρή ηλικία και μόλις έχεις τελειώσει το σχολείο, ο εθελοντισμός είναι ένα Highlight που αναδεικνύει το βιογραφικό σου αυτομάτως, χωρίς να έχεις επαγγελματική εμπειρία καν.
 
Υπάρχουν αμέτρητα προγράμματα, στα οποία μπορείς να συμμετέχεις. Βρες αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου και απασχολήσου με αυτό με χαρά - δουλεύοντας παράλληλα και το επαγγελματικό σου προφίλ.
 
 
#3. ΑΠΟΦΥΓΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ SPECIAL EDITS
 
Ίσως να θεωρείς πως η έλλειψη επαγγελματικής εμπειρίας θα μπορέσει να καλυφθεί με χρώματα και special edits στο βιογραφικό σου. Ένα βιογραφικό, που θα αποσπάσει την προσοχή του εργοδότη με τα έντοντα χρώματα, τους έντονους πίνακες, τις ειδικές γραμματοσειρές ή τους μεγάλους τίτλους, δεν είναι αυτό, που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. 
 
Να θυμάσαι πως όσο πιο λιτό και καθαρογραμμένο και επίσης όσο πιο ξεκάθαρο και παράλληλα δημιουργικά γραμμένο είναι το βιογραφικό σου, τόσο πιο εύκολα θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον του εργοδότη. 

 
maryhop-career-coach

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΕΔΩ
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ;

Καταρχάς γιατί γνωρίζουμε το χώρο πολύ καλά, έχουμε μελετήσει τη διαδικασία της συνέντευξης, έχουμε εκπαιδευτεί στη σύνταξη βιογραφικών, είμαστε σε επαφή με την αγορά, αγαπάμε αυτό το επάγγελμα και θέλουμε να σε βοηθήσουμε να πετύχεις!


ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ;

Θα μελετήσουμε, θα σχεδιάσουμε και θα συντάξουμε το βιογραφικό σου και μέσα από μία προγραμματισμένη face-to-face ή skype συνεδρία θα το προσαρμόσουμε, θα το τελειοποιήσουμε και θα σε προετοιμάσουμε για το όνειρο. Δεν είναι όλα τα βιογραφικά για όλες τις δουλειές και δεν είναι όλοι κατάλληλοι για να σε βοήθησουν για κάτι τέτοιο. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ και μαζί θα χτίσουμε την καριέρα σου!

Αφού συντάξουμε το βιογραφικό σου, θα σε προετοιμάσουμε έπειτα για τη διαδικασία της συνέντευξης: από το τι πρέπει να φορέσεις, τι πρέπει να πεις ή να μην πεις, πως να καθίσεις, πως να απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις, πως να βαφτείς (φυσικά και θα πρέπει να ξέρεις το πως) ή τι να αποφύγεις. Θα κάνουμε μαζί πραγματικά case studies και interview role play, θα γίνει στα αγγλικά, θα εξοικειωθείς, θα νιώσεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση και θα είσαι πλέον έτοιμη για τη μεγάλη μέρα. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ για να σε ενημερώσουμε αναλυτικά!


WE KNOW HOW TO DO IT, COUNT ON US!
 Disclaimer: Δεν έχουμε αποκλειστική συνεργασία με καμία αεροπορική εταιρεία, δεν ενεργούμε σαν επίσημος recruiter ή αντιπρόσωπος για κάποια από αυτές, αλλά ιδιωτικά και συμβουλευτικά, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας χωρίς κάποια δέσμευση με τρίτο συνεργάτη.