ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ

19, Φεβρουαρίου 2019

 
 
Η δουλειά της αεροσυνοδού είναι μία δουλειά ονειρική για πολλούς. Είναι παράλληλα και μία δουλειά εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη. Ο χώρος της αεροπορίας καλοδέχεται εύκολα αλλά και εξίσου εύκολα βγάζει εκτός αυτούς που δεν έχουν αντιληφθεί τις απαιτήσεις του. 
 
Δεν αρκεί να έχεις το όνειρο να γίνεις αεροσυνοδός, δεν αρκεί να καλύπτεις τα κριτήρια. Το κλειδί της  επιτυχίας στο συγκεκριμένο επάγγελμα είναι η αντίληψη. Αντίληψη της πραγματικότητας, των δυσκολιών, των απαιτήσεων, των παροχών, των αλλαγών, των ευτυχιών, των τόσων πολλών που θα χρειαστείς να θυσιάσεις αλλά και των αμέτρητων που θα κερδίσεις πίσω. 
 
Δεκατρία χρόνια στο χώρο της αεροπορίας είναι ένα σεβαστό διάστημα για να μπορώ να σου μεταφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου. Γι᾽ αυτό και ετοίμασα αυτό τον πλήρη οδηγό για σένα πο ονειρεύεσαι μία καριέρα στους αιθέρες. Οι συμβουλές μου θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά τις επόμενες κινήσεις σου και να πραγματοποιήσεις το όνειρο με στρατηγική πια. 

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ


ΒΗΜΑ 1: ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
 
Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Πόσο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου; Πόσο έτοιμη είσαι να μπεις σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο; Είσαι αρκετά ώριμη και υπεύθυνη για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες; Θα μπορούσες να θυσιάσεις την καλοφτιαγμένη καθημερινότητα με τους φίλους για ένα πρόγραμμα που θα σε απομακρύνει από αυτούς αρκετά συχνά; Θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις στις καθόλου συνηθισμένες βάρδιες της δουλειάς; 
 
Εάν η απάντηση σε όλα αυτά είναι “Μαίρη, δεν ξέρω”, μην ανησυχείς. Μπορεί να μην είσαι έτοιμη για τίποτα από τα παραπάνω, αλλά μπορείς εύκολα να το ανακαλύψεις. Αυτό είναι το ρίσκο και ναι θα πρέπει να το πάρεις. 
 
Μελέτησε καλά τον εαυτό σου, τα προτερήματά σου, τα δυνατά σου στοιχεία, τις αδυναμίες σου. Ψάξε και βρες τρόπους να ενισχύσεις στοιχεία της προσωπικότητάς σου, εμπλούτισε τις γνώσεις σου, βάλε τον εαυτό σου σε διαδικασία άνθησης. Πίστεψε στον εαυτό σου, πίστεψε πως αξίζεις την ευκαιρία και να ξέρεις έχεις κάνει τη μισή διαδρομή. 
 
 
 
ΒΗΜΑ 2: ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
 
Οι αεροπορικές εταιρείες απαιτούν να έχεις συγκεκριμένα προσόντα. Οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές αλλά είναι συγκεκριμένες. Ακόμη κι αν αισθάνεσαι πως κάποιο προσόν δεν το κατέχεις, είναι σημαντικό να εξετάσεις κατά πόσο μπορείς να το διεκδικήσεις, αν είναι προσόν που μπορείς ίσως να αναδείξεις, προσαρμόζοντας ίσως κάτι στην εμφάνισή σου ή εμπολουτίζοντας το βιογραφικό σου.
 
Η ηλικία, το ύψος, η εμφάνιση, το βάρος, τα τατουάζ, η φυσική κατάσταση, η εκπαίδευση, οι ξένες γλώσσες αλλά και η προσωπικότητά σου είναι κριτήρια σημαντικά για να μπεις στο χώρο. Προτού προχωρήσεις με την οποιαδήποτε προετοιμασία, θα πρέπει να ελεγξεις αν καλύπτεις τα προσόντα που απαιτούν οι εταιρείες. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις απαιτήσεις και τα προσόντα. 
 
 
 
ΒΗΜΑ 3: ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ
 
Όταν συζητάμε για αναζήτηση δουλειάς και κυνήγι ονείρου, όπου προφίλ βλέπε βιογραφικό. Το βιογραφικό είναι η πρώτη ευκαιρία που έχεις για μία καλή εντύπωση, την οποία δυστυχώς δε θα μπορέσεις να έχεις δεύτερη φορά. Αυτό ισχύει σε κάθε επάγγελμα. Ωστόσο, στην αεροπορία και ειδικά στα Open Days, όπου ίσως και εκατοντάδες άτομα βρίσκονται στην ίδια αίθουσα μαζί με εσένα, ΑΥΤΟ το χαρτί είναι, όχι απλά η πρώτη, αλλά και η καλύτερή σου ευκαιρία να ξεχωρίσεις. 
 
Έχοντας ένα εξαιρετικό βιογραφικό, αυξάνεις τις πιθανότητες να σε καλέσουν για συνέντευξη. Είναι κάτι σαν το εισιτήριό σου. Με τη λέξη “εξαιρετικό” δεν εννοώ “πλούσιο”, εννοώ περιποιημένο, καθαρό, απλά γραμμένο και σε καμία περίπτωση υπερφορτωμένο με λεπτομέρειες, που δεν χρειάζονται. Επίσης, η κοινή γλώσσα της αεροπορίας παγκοσμίως είναι τα αγγλικά. Οπότε περιττό να αναφερθεί πως θα πρέπει να είναι στα αγγλικά.
 
 
Εάν ξεκινάς τώρα, έχεις μηδέν εργασιακή εμπειρία και αναρωτιέσαι πως θα καταφέρεις να μπεις στο χώρο χωρίς προϋπηρεσία, να ξέρεις έχω φροντίσει και γι᾽ αυτό. Σου έχω ετοιμάσει εδώ έναν ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. 
 
Εάν χρειαστείς βοήθεια με τη σύνταξη του βιογραφικού σου, θα χαρώ να σε προετοιμάσω. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ για να κλείσουμε το ραντεβού της επιτυχίας σου. 
 
Maryhop.com by Mary Kalymnou
 
ΒΗΜΑ 4: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 
Τα πρώτα επτά δευτερόλεπτα είναι και αυτά που θα καθορίσουν την πρώτη καλή εντύπωση, η οποία - όπως και στην περίπτωση του βιογραφικού - δε χαρίζεται δεύτερη φορά. Η συνέντευξη είναι καθοριστικό βήμα για την επιτυχία σου και θα πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη. 

Η προετοιμασία σου χωρίζεται σε δύο μέρη: το ένα μέρος περιλαμβάνει τα βήματα 1,2,3 και το δεύτερο μέρος την παρουσία σου την ημέρα της συνέντευξης. Υποθέτοντας πως έχεις μεριμνήσει σωστά για το πρώτο μέρος, περνάμε στο δεύτερο που θεωρείται εξίσου σημαντικό και φυσικά απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία. 
 
Κανείς δε θα μπορέσει ποτέ να πουλήσει τον εαυτό σου καλύτερα από εσένα την ίδια, αρκεί να ξέρεις κάθε μικρό αλλά και σημαντικό highlight του εαυτού σου. Θα πρέπει να καταλάβεις πως η συνέντευξη δεν είναι διαδικασία βασανιστηρίων αλλά μία διαδικασία - ευκαιρία να δείξεις ποια είσαι, μία τεράστια ευκαιρία να αποδείξεις τις αξίες σου. Αυτός που δε σε ξέρει, δε μπορεί να μαντέψει. Είναι στο χέρι σου να προβάλλεις τον εαυτό σου με το δικό σου τρόπο και να τους πείσεις πως αξίζει να σε προσλάβουν γιατί το όφελος θα είναι πολύπλευρο. Δεν κερδίζεις εσύ μόνο μία θέση εργασίας, κερδίζουν κι αυτοί έναν εξαιρετικό υπάλληλο. 

Έτσι θα πρέπει να το δεις και με αυτή τη διάθεση θα πρέπει να πας στη συνέντευξη.
 
Για να μπορέσεις να το επιτύχεις αυτό,  θα πρέπει να έχεις στρατηγική και χρονικούς στόχους. Θα πρέπει να θέσεις οργανωτικούς στόχους για το όνειρό σου και στο εξής να αντιμετωπίζεις τις συνεντεύξεις με άλλη διάθεση. Σταματάς στο εξής να αποστηθίζεις ερωτήσεις-απαντήσεις από το ίντερνετ και ξεκινάς να μαθαίνεις τρόπους να “πουλάς” τα προτερήματά σου σωστά. 
 
Εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τη συνέντευξη, θα χαρώ να σε προετοιμάσω σωστά - με όλα αυτά που θα πρέπει να γνωρίζεις και με όλα αυτά που θα χρειαστείς για εκείνη τη μέρα. Θα σε καθοδηγήσω για εκείνη τη σημαντική μέρα και θα σου δείξω πως να αναδείξεις εκείνα τα στοιχεία τους εαυτού σου, που τα έχεις κρυμμένα και ανεκμετάλλευτα. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ για να κλείσουμε ένα προσωπικό ραντεβού προετοιμασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ INTERVIEW COACHING. 
 
 
 
ΒΗΜΑ 5: ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
 
Η δουλειά της αεροσυνοδού είναι μία δουλειά που πολλοί θα αποκαλούσαν “διεκπεραιωτική”. Ότι κάνεις δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα με βάση απαιτούμενες διαδικασίες, κάτι που προφανώς ισχύει. Ωστόσο η αλήθεια είναι, πως οι διαδικασίες αυτές γίνονται έπειτα μία ρουτίνα που δε σε βοηθά να εξελιχτείς.
 
Η αισθητική είναι ένα χαρακτηριστικό που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τη διαφορά από τη μάζα. Πολλές κοπέλες θα γίνουν αεροσυνοδοί, λίγες θα παραμείνουν, ελάχιστες θα ξεχωρίσουν. Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι η μοναδικότητα και για να φτάσεις στη μοναδικότητα, θα χρειαστεί να εντάξεις στη ζωή σου την αισθητική.
 
Το customer service είναι ένας τομέας δύσκολος και απαιτεί προσωπική φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια για να επιτύχεις το άψογο. Αυτό προϋποθέτει προσωπική ενασχόληση και έμφυτη αγάπη για να εξυπηρετείς. Ούτε οι καλύτερες εταιρείες του κόσμου δε θα καταφέρουν να σε εκπαιδεύσουν πάνω σε αυτό, εάν δεν πορεύεσαι προς τα εκεί. Η αγάπη για εξυπηρέτηση θα πρέπει να γίνει η πρώτη μέριμνά σου, να κάνεις τον άλλον να νιώθει ξεχωριστός από κάτι που του έχεις προσφέρει. 
 
Η έμπνευση από πράγματα υψηλής αισθητικής και η συναναστροφή με ανθρώπους που εκτιμούν την καλαισθησία, την ευγένεια, την προσφορά είναι παράγοντες που θα σε εξελίξουν με τρομερούς ρυθμούς.
 
Ακολουθώντας τα βήματά μου αλλά και όλες τις συμβουλές που μοιράζομαι μαζί σου εδώ αλλά και στο προσωπικό μου BLOG, το maryhop.com πιστεύω πως θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή κατεύθυνση και πάνω απ´ ὀλα να μελετήσεις σωστά τον εαυτό σου. 
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!